مراجعه به وکیل قتل عمد اولین چیزی است که بعد از وقوع قتل به ذهن افراد مرتبط به این حادثه می رسد. یقینا نزدیکان مقتول و همچنین خانواده قاتل نیاز دارند با فردی متخصص در این زمینه مشورت کنند. زیرا وکیلی که در زمینه قتل عمد فعالیت می کند تنها فردی است که به تمام جزئیات قانونی آگاه است.
وکیل قتل عمد با تجربه و دانش بالای خود می کوشد تا از ضایع شدن حق مقتول جلوگیری کند. همچنین تلاش می کند تا حد ممکن از میزان مجازات فرد قاتل کم کند. قتل یکی از سنگین ترین جرم ها است. از این رو قبول کردن وکالت مجرمان و یا شاکیان مرتبط با قتل بسیار سخت و دشوار است.
وکیل قتل عمد شخصی ماهر و با تجربه است که در زمینه حل پرونده های قتل عمد دارای تبحر بالایی می باشد. وکیل قتل عمد قادر است از ادله و مستندات در جهت احقاق حق افراد نهایت استفاده را ببرد. در واقع چنین وکیلی به منظور کم کردن آسیب های بعد از ارتکاب قتل فعالیت می کند.
برای انتخاب یک وکیل قتل عمد باید اطلاعات کافی و لازم در خصوص سابقه و تجربه او کسب کرد. وکیل قتل عمد باید دارای تجربه و مهارت کافی در خصوص حل پرونده های قتل عمد باشند. ابعاد و جنبه های قتل نفس آن هم به صورت عمد بسیار وحشتناک و زیان بار می باشند. زیرا علاوه بر خانواده و نزدیکان مقتول خانواده شخص قاتل نیز دچار ناراحتی های بسیاری خواهند شد.
به همین دلیل انتخاب وکیل قتل عمد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. این گونه وکلا نیاز به اطلاعات جامع و کاملی دارند. آن ها باید قادر باشند علاوه بر الحاق حق خانواده مقتول از آثار زیان بار ناشی از قتل در آینده کم کنند.
زمانی که وکیل قتل عمد اسناد و ادله های خود را به دادگاه ارائه دهد سرعت چشمگیری در روند دادرسی حاصل می شود. این مورد مهم ترین مزیت استفاده وکیل قتل عمد در پرونده قتل های عمدی به شمار می آید. این کار سبب تکمیل شدن تحقیقات و بررسی های دادگاه درباره قتل می شود.
علاوه بر آن دخالت وکیل قتل عمد تاثیر بسیاری در زندگی آینده افراد مرتبط با پرونده مربوطه دارد. او با عملکرد مناسب خودش قادر است شخص قاتل را از خطر اعدام نجات دهد و زندگی دوباره ای به او ببخشد. همچنین می تواند پرده از بسیاری از رازهای پشت پرده بردارد تا خانواده مقتول راحت تر و بهتر بتوانند درباره بخشش راحت تر تصمیم بگیرند.
از دیگر مزیت های سپردن پرونده به وکیل کیفری این است که وکیل قتل عمد با تمامی لوایح دادخواست آشنایی دارد. از این رو موکل یا موکلین او از بابت پیشرفت صحیح مسیر پرونده خیالشان آسوده خواهد بود.
اگر فردی به صورت عمد ضربه ای را به اشکال مختلف بر فردی وارد کند و او به سبب آن فوت کند قتل عمد رخ داده است.
وکیل قتل عمد بر اساس مفاد قانونی مجازات اسلامی ادله و راه های اثبات جرم قتل را به شرح ذیل بیان می کند.
۱: اقرار: اقرار یکی از مهم ترین ادله های اثبات قتل می باشد. در واقع خبر دادن فرد مرتکب از جرمی که انجام داده است را اقرار می گویند.
اقرار کردن به گناه شرایطی دارد که به چند مورد از آن میپردازیم:
۲: شهادت: شهادت شهود و افرادی که شاهد وقوع قتل بوده اند یکی دیگر از راه های اثبات جرم قتل می باشد. لازم به ذکر است که شاهد باید شرایط شهادت را دارا باشد. به این معنی که باید عاقل، بالغ و عادل باشد. همچنین نباید ذینفع باشد.
۳: سوگند: این مورد شاید آخرین مرحله برای اثبات جرم قتل باشد. در صورتی که هیچ گونه مدرک و مستنداتی برای اثبات جرم وجود نداشته باشد. در این مرحله دادگاه از شاکی و متهم می خواهد تا درباره وقوع قتل به نام خداوند سوگند یاد کنند.
۴: قسامه: قسامه نیز همانند سوگند زمانی انجام می شود که ادله ای برای اثبات قتل وجود نداشته باشد. در این حالت دادگاه از متهم و شاکی خواهد خواست تا سوگندهایی را یاد کنند.
۵: دانش و علم قاضی: گاهی اوقات جریان پرونده در مسیری می افتد که قاضی با تجربه و دانش خود قادر به اثبات قتل می شود. در این حالت قاضی می تواند نسبت به گناهکار بودن و یا بی گناهی متهم رای نهایی را صادر کند.
پرونده های قتل به خصوص قتل عمد دارای پیچیدگی ها و جزئیات فراوانی هستند. از این رو باید انتخاب وکیل قتل عمد را جدی گرفت و در اسرع وقت نسبت به دادن وکالت به او اقدام کرد. انتخاب وکیل قتل عمد در این مسئله جزء موارد بسیار مهم می باشد. با در نظر گرفتن خسارت ها آسیب های احتمالی ناشی از قتل مراجعه به وکیل قتل عمد اجتناب ناپذیر است. همچنین ضرورت استفاده از علم و دانش او غیر قابل انکار می باشد.
جرم قتل بر اساس نیت قاتل و نحوه ی ارتکاب جرم به انواع مختلفی تقسیم شده است که بدترین آنها قتل عمد است.
به طور کلی جرم قتل به سه دسته تقسیم میشود:
در واقع قتل عمد قتلی است که در آن قاتل به عمد،با نیت و قصد کشتن مقتول و با اختیار و اراده قبلی وارد عملیات قتل شده است که در صورت اثبات این قضیه هم وکیل و هم موکل راه سخت و پر پیچ و خمی پیش رو خواهند داشت زیرا در این صورت مواضع دادگاه و قانون با قاتل از پیش تعیین شده و مشخص است.
نکته قابل توجه در این امر این است که فرد قاتل باید به شرایط خود و مقتول آگاهی کامل داشته باشد و دچار جنون و بیماری های روانی نباشد.
با توجه به شرایط حاکم بر دنیا و پاندمی کرونا سوالی که ممکن است پیش بیاید این است که آیا انتقال ویروس کرونا به شخص دیگر و فوت او بر اثر این بیماری قتل عمد محسوب میشود یا خیر؟
پاسخ به این سوال دو حالت دارد:
اول اینکه شخصی که ناقل ویروس کرونا است با قصد و نیت کشتن فردی ویروس را به او انتقال دهد و آن شخص نیز بر اثر ابتلا به این ویروس از دنیا برود.در این حالت قتل عمد اتفاق افتاده و فردی که ناقل بیماری بوده هم قاتل محسوب میشود.
حالت دوم این است که فرد ناقل بیماری قصد کشتن کسی را ندارد ولی ویروس را به کهنسالان و کسانی که دارای بیماری خاص و زمینه ای هستند انتقال دهد و باعث فوت آنها شود.در این حالت اگر فرد از این قضیه که آنها شرایط خاص دارند آگاه باشد قتل عمد رخ داده.
پیام بگذارید