سوگند بتی

یکی از مهم ترین انواع سوگند های قضایی سوگند بتی می باشد. در ادامه این مقاله به سوگند بتی می پردازیم.

اگر به دنبال وکیل حقوقی و وکیل کیفری هستید می توانید با مشاوران ما با شماره 09121304085 در تماس باشید .

سوگند بتی

شرایط سوگند بتی

با عنایت به قوانینی هم چون قانون آیین دادرسی مدنی ، از جمله مهم ترین آن می توان به شرایط ادای سوگند بتی اشاره کرد.

برای اتیان سوگند ادعای مطرح شده باید بدون دلیل باشد. هز زمانی که ادعای خواهان یا مدعی متکی به هیچ دلیل و منطقی نباشد و خوانده یا مدعی علیه منکر این ادعا باشد ، نوبت به اتیان سوگند قاطع دعوا می رسد.

برای سوگند بتی اولا باید ادعایی وجود داشته باشد و ثانیا دلیل یا اماره ای بر صحت چنین ادعایی به دادگاه ارائه نشده  باشد و در پرونده وجود نداشته باشد .

در این زمان ، مدعی می تواند حکم به دعوای خود را که مورد انکار مدعی علیه می باشد ، منوط به سوگند بتی طرف مقابل نماید . در نتیجه هر زمان در اثبات ادعا دلیلی ارائه شده باشد ، مدعی علیه نمی تواند برای رد ادعا ، درخواست صدور قرار قاطع دعوا نماید .

یکی دیگر از شرایط این سوگند این است که اتیان سوگند قاطع دعوا در دادگاه مستلزم درخواست مدعی یعنی شخصی می باشد که ادعای او بدون دلیل باشد و البته تفاوتی ندارد که شخص مدعی خواهان باشد یا خوانده  دعوا و هر شخصی که ادعایی می کند و دلیلی برای اثبات آن ندارد باید تقاضای قاطع دعوا  را ارائه کند.

قرار اتیان بتی

پس از این که مدعی ،تقاضای اتیان سوگند بتی را در دادگاه مطرح کند ، دادرس دادگاه شرایط این سوگند را مورد بررسی قرار می دهد و در صورتی که این شرایط را احراز کند ، قرار قاطع دعوا را صادر خواهد کرد .

قرار قاطع دعوا یکی از انواع قرار های اعدادی یا مقدماتی محسوب خواهند شد و از هر جهت تابع احکام و پیامد های مربوط به این نوع قرارها می باشد..

با صدور سوگند بتی یا قاطع دعوا در دادگاه مشخص می شود که سرنوشت پیروزی یا محکومیت مدعی در اثبات ادعای خود بستگی به این سوگند خواهد داشت .

 در این نوع از قرار سوگند بتی موضوع ، موضوع سوگند و شخصی که باید این سوگند را ادا کند مشخص خواهد شد. علاوه بر آن ، موضوع سوگند باید با موضوع ادعا مربوط باشد و در اثبات آن ادعا موثر باشد.

سوگند بتی

سوگند بتی

سوگند بتی به سوگندی گفته می شود که به وسیله آن ، ادعای مدعی حسب مورد ساقط و یا ثابت خواهد شد . بر اساس ماده 270 قانون آیین دادرسی مدنی ” در مواردی که صدور حکم دادگاه منوط به سوگند های شرعی باشد ، دادگاه به درخواست متقاضی ،قرار قطع دعوا یا اتیان سوگند صادر خواهد شد “

بر اساس این ماده صدور قرار اتیان سوگند یا قاطع دعوا در دادگاه مشروط به داشتن شرایطی می باشد که تنها در صورت وجود چنین شرایطی مدعی باید سوگند بتی یا سوگند قاطع دعوا را ادا کند.

هرگاه ادعای خواهان یا مدعی متکی به هیچ دلیل و منطقی نباشد و خوانده یا مدعی علیه منکر این ادعا باشد ، تکلیف رد یا اثبات ادعا مشروط به سوگند خواهد شد.

در دعاوی بر مجنون بودن و صغیر بودن شخص نمی توان قسم را بر ولی یا وصی یا قیم متوجه کرد. مگر نسبت به اعمال صادره از آن ها ، آن هم تا زمانی که به ولایت یا وصایت یا قیمومیت باقی هستند.

بر اساس قانون آیین دادرسی ماده 35 سوگند یا قاطع دعوا قابل توکیل نمی باشد. سوگند به نوعی گواه گرفتن خداوند متعال بر امری می باشد.

این سوگند تنها از کسی می تواند خواسته شود که امر مورد ادعا منتسب به شخص او باشد و یکی دیگر از شرایط تقاضای اتیان سوگند بتی یا قاطع دعوا این می باشد که وی باید از اصحاب دعوا نیز شمرده شود . 

در این مقاله با سوگند بتی آشنا شدیم. شما برای مشاوره کیفری خود در هر زمینه ای می توانید به سایت معتبر ملی وکیل مراجعه کنید.

این سایت با دارا بودن انواع وکیل خصوصا مشاوره با وکیل حقوقی و یا کیفری می تواند به شما در این زمینه مشاوره آنلاین و رایگان بدهد.

این موسسه قبل از قبول وکالت به شما مشاوره رایگان می دهد و شما می توانید از طریق فضای مجازی با این موسسه در ارتباط باشید برای مشاوره در این زمینه می توانید با این شماره ها تماس حاصل نمائید و از مشاورین مجرب در این موسسه بهره مند شوید.

09121304085 – 02122112230

 

 

 


پیام بگذارید

ملی وکیل سایت مرجع در زمینه های دعوای حقوقی ، تنظیم لایحه ، 

تماس با ما

© تمامی حقوق برای این قالب محفوظ است.
مشاوره سریع حقوقی و وام