به هر فرد محکومی در دادگاه پیش از محکومیت یک اتهام انتسابی نسبت می‌دهند که هیچ قطعیتی ندارد. در واقع این اتهام صرفاً با توجه به فرضیه‌های دادگستری و همچنین شواهدی که وجود دارد؛ به فرد نسبت داده شده است. اما نکته مهم در مورد نسبت دادن هر نوع اتهامی به افراد حق دفاع آنها از خود در دادگاه در برابر اتهام وارده به آنها است.

بنابراین حتی نسبت به اتهام انتسابی هم می‌توان شکایت کرد یا در دادگاه آن را رد کرد‌. بنابراین توجه کنید که انواع اتهامات صرفاً در جایگاه فرضیه قرار دارند و هیچ قطعیتی درباره آنها وجود ندارد. اما به هر حال متهمین باید به دلیل وجود ادله در جلسات دادگاه حاضر شوند و همچنین دفاعیات خود را جهت تبرئه شدن از جرم ارائه کنند. اما در صورتی که خود فرد محکوم اتهام انتسابی را بپذیرد؛ دیگر مجرم خواهد بود. بنابراین در ادامه با ما همراه باشید تا توضیحات بیشتری در این باره ارائه کنیم‌.

اتهام انتسابی چیست؟

اتهام انتسابی جرمی است که مراجع قضایی یا نیروهای انتظامی به دلیل وجود برخی از شواهد به یک نفر نسبت داده‌اند. البته برای مجازات متهم تحت هر شرایطی او باید حتماً در دادگاه به جرم خود اعتراف کند‌‌. در غیر این صورت متهم تا زمان روشن شدن جرم در اختیار مرجع قضایی قرار خواهد گرفت.

همچنین باید توجه کنید که معمولاً هیچ کدام از مرجع قضایی تمایلی به وارد کردن اتهام بدون اساس به شهروندان یا حتی متخلفین ندارند؛ زیرا در صورت وارد کردن اتهام بی‌دلیل اجازه شکایت برای شهروند وجود خواهد داشت.

اتهام انتسابی چیست؟

همچنین همه افراد می‌توانند نسبت به تهمت ناروایی که به آن‌ها وارد کرده‌اند شکایت کند. بنابراین معمولاً در دادگاه یا نیروهای کلانتری ادله کافی برای نسبت دادن جرم به یک نفر را دارند تا این گونه بعداً دچار مشکل نشوند. همچنین تا زمانی که جرم اثبات نشده باشد امکان مجازات متهم وجود نخواهد داشت.

دفاع از اتهام انتسابی

برای دفاع از خود در دادگاه به جهت اتهام انتسابی وارده می‌توانید از یک وکیل حرفه‌ای کمک بگیرید. البته معمولاً وکلای مشغول در زمینه پرونده‌های کیفری و حقوقی تجربه‌های متفاوتی هم دارند؛ اما نکته مهم این است که برای بررسی اتهام وارده به خود حتماً با یک وکیل کیفری متخصص در آن زمینه تماس بگیرید.

دفاع از اتهام انتسابی

وکلای مجموعه ملی وکیل به صورت آنلاین و بر خط آمادگی ارائه مشاوره به شما جهت کسب اطلاعات بیشتر را دارند. همچنین باید توجه کنید که اغلب اوقات متاسفانه قضات دفاعیات مجرمین یا متخلفین درباره نوع ارتکاب جرم را نخواهند پذیرفت؛ اما به هر حال نکته مهم این است که حتی پس از وارد شدن اتهام به شما به کمک یک وکیل از خودتان تا حد امکان دفاع کنید. وکلا از آنجایی که به صورت دائم فعال هستند؛ می‌توانند در زمینه امور انتسابی و شکایت متقابل هم تا حدودی به شما کمک کنند‌‌.

انواع اتهام انتسابی

در واقع هر نوع جرمی را میتوان به عنوان یک اتهام به سایر افراد نسبت داد.به طور کلی اتهامات انتسابی دامنه پیگیری بسیار گسترده‌ای دارند. در واقع جرام بسیار زیادی را می‌توان در همان وهله اول به یک نفر نسبت داد. با این حال نسبت دادن اتهامات بدون اساس به یک فرد امکان پذیر نیست. در ادامه تعدادی از انواع مختلف اتهامات انتسابی را نام برده‌ایم:

  • توهین
  • افترا
  • قتل
  • سرقت
  • اختلاس

مجازات اتهام انتسابی

اتهام انتصابی به خودی خود باعث مجازات متهم نخواهد شد و در صورتی فرد مجازات خواهد شد که در دادگاه اتهام وارده به او ثابت شود و چند دوره محکومیت بگیرد. البته اغلب افراد فکر می‌کنند که متهمان‌ها به دلیل وجود قانون مجازات می‌شوند؛ اما این باور از اساس غلط است.

اگر شما صرفاً متهم هستید بهتر است در این شرایط زیر بار هیچ جرمی نروید و سعی کنید تا زمان حضور وکیلتان به هیچ وجه صحبت نکنید. زیرا اتهامات وارده از طرف دایره آگاهی اغلب بی‌اساس هستند‌‌. با این حال می‌توان از جدی‌تر شدن شرایط تا حدودی جلوگیری کرد و اجازه نداد که سودجویان به هدف خود از وارد کردن اتهام برسند.

مجازات اتهام انتسابی

همچنین در نظر داشته باشید که پس از وارد شدن اتهام به شما مامورین هیچگونه اجازه بازداشت یا دستگیری را ندارند. در واقع تنها زمانی امور امکان پذیر است که شما مجرم باشید و مامورین هم با حکم دادگاه جهت رسیدگی به جرم شما مراجعه کنند. البته حتی در این صورت هم باید جلسات دادگاه شما تشکیل شده باشد.


پیام بگذارید

ملی وکیل سایت مرجع در زمینه های دعوای حقوقی ، تنظیم لایحه ، 

تماس با ما

© تمامی حقوق برای این قالب محفوظ است.
مشاوره سریع حقوقی و وام