جرایم کیفری در دادگاه قابل طرح کردن هستند و شکایت کیفری برای پیگیری یک جرم کافی است. در واقع دادگاهها و مراجع قانونی ذیصلاح از بابت پیگیری جرائم کیفری و همچنین پیگرد قانونی مجرمین مسئولیت مهمی بر عهده دارند.
حتما نیاز نیست که شما برای طرح دعاوی در دادگاه یا پیگیری جرایم خود اقدام به ارائه مدارک کنید؛ بلکه با ورود به دادگاه و مطرح کردن دعوا میتوانید از مراجع قانونی درخواست پیگیری داشته باشید. البته توجه کنید که در ادامه مراحل قانونی وجود شواهد و مدارک الزامی خواهد بود. در ادامه با ما همراه باشید تا نحوه طرح کردن شکایات کیفری در مراجع قانونی را بررسی کنیم.
شکایت کیفری از آن دست مکتوبات قانونی است که به موجب آن امکان انتقال دعاوی به دادگاه وجود خواهد داشت. در واقع زمانی که یک جرم کیفری رخ میدهد؛ شاکیان موظف هستند که به دنبال آن شکایت خود را در دادگاه مطرح کنند.
البته پیگیری شکایات کیفری در دادگاه چندان سخت نیست و با کمک یک وکیل میتوانید پرونده را به سر انجام مشخصی برسانید. از طرف دیگر توجه کنید که طرح دعاوی کیفری در دادگاه به معنای اثبات جرم نیست و باید مراحل را به نوبت پیگیری کنید.
بر اساس ماده ۶۸ قانون آیین دادرسی باید شکایت کیفری در دادگاه توسط وکیل کیفری یا خود شخص تنظیم شود. همچنین توجه کنید که مراحل تنظیم شکایت کیفری کاملا مشابه سایر دعاوی مطرح شده در دادگاه است.
در واقع شما باید موضوع جرم و همچنین مشخصات مجرم یا طرف دعوا را در دادگاه به صورت دقیق مطرح کنید. البته از آن جایی که مراحل تنظیم شکایت و راهیابی پرونده به دادگاه تا حدودی پیچیده است؛ باید حتما با یک وکیل در این رابطه مشورت کنید. همچنین توجه کنید که تنظیم شکایت کیفری به دست یک وکیل ممکن است باعث پیگیری سریعتر پرونده در دادگاه شود.
در ادامه چندین مورد از انواع شکایات کیفری که در دادگاه میتوانید طرح کنید را آوردهایم:
در صورتی که فردی مرتکب جرم قتل نفس شود؛ پرونده آن از نوع کیفری خواهد بود.
هر گونه سرقت مسلحانه و غیر مسلحانه در ضمره جرائم کیفری قرار میگیرد.
خفت گیری به معنای همان آزار خیابانی است و مجرمان آن باید تحت پیگرد قانونی قرار بگیرند.
یکی دیگر از انواع جرایم کیفری که بانوان میتوانند بخاطر آن شکایت کنند؛ مزاحمت است.
برای کلاهبرداری یا هر گونه جعل هم میتوانید شکایت خود را به دادگاه جرایم کیفری ببرید.
از جمله جرایم کیفری که بسیاری از افراد به اشتباه آن را حقوقی میپندارند؛ اخاذی است.
به طور کلی برای انجام شکایت کیفری باید مشخصات کاملی از مجرم داشته باشید. منظور از این مشخصات اطلاعات هویتی فرد و همچنین شماره تلفن یا آدرس محل سکونت او است. در واقع برای انجام شکایت کیفری شما باید در ابتدا اطلاعات کاملی درباره مجرم ارائه بدهید. اما اگر هیچ اطلاعاتی درباره مجرم ندارید و میخواهید از یک فرد ناشناس که مرتکب جرم شده است شکایت کنید؛ این پرونده در دایره پیگیری نیروهای آگاهی است.
در واقع شما باید در ابتدا نسبت به هویت فرد آگاهی پیدا کنید و سپس بر علیه آن در دادگاه کیفری شکایتی تنظیم کنید. در واقع پرونده شما در صورت ناشناس بودن طرف مقابل تا زمان پایان تحقیقات آگاهی در اداره پلیس جریان خواهد داشت.
به طور کلی تنظیم شکایت کیفری مراحلی دارد که خودتان یا وکیل شما باید نسبت به پیگیری آن اقدام کند. در ادامه توضیحات کاملی در رابطه با روند تنظیم شکایت کیفری و مراحل آن در دادگاه ارائه خواهیم کرد.
مراجعه به دادگاه یا کلانتری: در این مرحله شما باید به دادگاه یا کلانتری برای تنظیم شکایت مراجعه کنید. همانطور که توضیح دادیم؛ اگر مشخصات کامل مجرم را داشته باشید میتوانید به دادگاه مراجعه کنید. در این مرحله شما دادخواست کیفری خود را تنظیم میکنید تا پروندهتان را تشکیل دهید. برای تنظیم شکواییه باید از وکلای حرفهای کمک بگیرید؛ خوشبختانه در مجموعه راهیان عدالت امکان تنظیم شکواییه به صورت آنلاین وجود دارد.
ثبت شکایت از طریق دفاتر قضایی یا دادسرا: پس از تنظیم شکایت و نوشتن شکواییه، باید آن را به صورت رسمی هم ثبت کنید. ثبت شکایت به صورت رسمی کار سختی نیست و میتوانید به سادگی این کار را انجام بدهید. با مراجعه به دفاتر قضایی یا دادسرا امکان ثبت شکایت وجود خواهد داشت.
پیگیری روند پرونده و انجام تحقیقات: پس از این که پرونده در دادگاه تشکیل شود؛ تحقیقات دادستانی آغاز خواهد شد. همچنین توجه کنید که اکثر پروندههای دادگستری ظرف چند ماه برای تحقیقات معلق خواهند بود. بنابراین از طریق یک وکیل کارکشته باید هر چه سریعتر روند پرونده را به جریان بیندازید؛ البته قبل از انتخاب وکیل، با کارشناسان مجموعه راهیان عدالت در این زمینه مشورت کنید.
جلسه اول رسیدگی به پرونده: در نهایت جلسه اول دادگاه برای رسیدگی به پرونده آغاز خواهد شد. در این جلسه مجرم یا متهم فراخوانده میشود تا اظهارات خود را بیان کند. همچنین شاکی هم باید در این جلسه حضور داشته باشد.
ختم دادگاه: پس از مشخص شدن رای قاضی، ختم دادگاه اعلام خواهد شد.
پیام بگذارید