عبارت یا واژه غصب عنوان، عامل بسیاری از کلاهبرداری‌ها از افراد در فضای حقیقی است.مطمئناً شما هم تا به حال با افرادی که خودشان را به عنوان فرد متخصص در مشاغل دیگر جا می‌زنند؛ روبرو شده‌اید.

شاید آگاهی کافی در این زمینه را نداشته باشید؛ اما غصب عنوان یا همان معرفی خود در مناصب غیر واقعی یک جرم کاملاً آشکارا در قانون اساسی به شمار می‌آید. فرد مرتکب جرم غصب عنوان در اسرع وقت مجازات خواهد شد. همچنین وکلا توانایی کافی برای پیگیری این جرم در دادگاه را دارند.

اگر شما هم تا به امروز با فردی برخورد داشته‌اید که جرم غصب عنوان را مرتکب شده است؛ سریعاً این مورد را به مراتب قضایی اطلاع بدهید.

غصب عنوان چیست ؟

غصب عنوان جرمی است که فرد در آن ادعا می‌کند؛ دارای منصبی است که متعلق به اشخاص یا سازمان‌های دیگر است. به طور مثال افرادی که ادعا می‌کنند؛ صاحب یک منصب دولتی یا تخصصی مانند مهندسی هستند؛ مرتکب جرم غصب عنوان شده‌اند. همچنین جرم غصب عنوان در ماده ۵۵۵ قانون مجازات اسلامی تعریف شده و برای آن مجازات تعیین شده است.
غصب عنوان چیست ؟

اگر فردی تصور کند که با انجام غصب عنوان مراجع قضایی هیچ مجازاتی برای او در نظر نخواهند گرفت؛ کاملا در اشتباه است. بنابراین مرتکبین غصب عنوان باید حتما از شش ماه تا دو سال حبس را تجربه خواهد کرد و به همین خاطر باید در دادگاه محاکمه شود. بهتر است برای رسیدگی بهتر با وکیل کلاهبرداری در ارتباط باشید.

علاوه بر این، فرد مرتکب جرم غصب عنوان، باید خسارات و آسیب‌های وارده به شاکیان را هم کاملا جبران کند. همچنین فرد مرتکب غصب عنوان، نمی‌تواند به هیچ وجه شامل عفو شود. این جرم جنبه عمومی دارد و بر پیگیری آن در دستور مراجع قضایی تاکید شده است.

ارکان غصب عنوان

در حالت کلی جرم غصب عنوان شامل سه رکن کلی مادی، معنوی و قانونی است. مطابق ماده ۵۵۵ تا ۵۵۷ قانون مجازات اسلامی، افراد مرتکب غصب عنوان با یکدیگر متفاوت هستند. در ادامه ارکان مختلف جرم غصب عنوان را به طور کامل شرح داده‌ایم.

ارکان غصب عنوان

رکن مادی جرم غصب عنوان

از نطر مادی، فرد حتما باید به منظور جرم غصب عنوان اقدام مشخصی را انجام داده باشد. در واقع اگر فرد تنها این ادعا را به زبان آورده باشد؛ اما اقدام عملی انجام نداده باشد؛ مرتکب جرم غصب عنوان نشده است.

رکن ماده این جرم از آنجایی دارای اهمیت است که گاهی اوقات افراد با هدف دیگری تنها ادعای تصاحب یک شغل یا منصب دولتی را دارند. بنابراین اثبات جرم غصب عنوان با توجه به رکن مادی آن، نیازمند ارائه شواهدی در دادگاه مبنی بر انجام فعل غصب عنوان است.

رکن معنوی جرم غصب عنوان

رکن معنوی غصب عنوان به معنای هدف و نیت ذهنی فرد متهم یا مجرم است. فرد برای تصاحب یک عنوان عیر واقعی یا ادعا به کسب عنوانی مشخص، باید نیت بدی در ذهن خود داشته باشد.

بنابراین اگر فرد با قصد و نیت بدی این کار را انجام ندهد؛ نمی‌توان او را متهم به انجام جرم غصب عنوان کرد و در دادگاه هم شواهد و قرائن کافی برای اثبات جرم او وجود نخواهد داشت. داشتن نیست بد یا سو نیت مهم‌ترین رکن اثبات جرم غصب عنوان است.

رکن قانونی جرم غصب عنوان

در ماده ۵۵۵ الی ۵۵۷ قانون مجازات اسلامی جرم غصب عنوان و سایر موارد مربوط به این جرم از جمله مجازات و ارکان جرم تعریف شده است. بنابراین جرم غصب عنوان جنبه قانونی هم دارد و در قانون وکالت، مطبوعات عمومی و غیره هم این جرم تعریف شده است.

بنابراین از نظر قانونی کسی که خودش را به عنوان فرد یا صاحب منصب دیگری جا بزند؛ دچار اشد مجازات خواهد شد. از آنجایی که جرم غصب عنوان در قانون مجازات اسلامی بیان شده است؛ در صورت مشاهده فرد یا اشخاصی که مرتکب این جرم شده‌اند؛ می‌توانید موارد مشاهده شده را به اطلاع مراجع قضایی یا نیروی انتظامی برسانید.

البته چنان چه شواهدی مبنی بر انجام فعل جرم توسط مجرم باقی نمانده باشد؛ مراجع قضایی از این مسئله به سادگی نخواهند گذشت و مدارک لازم را جمع آوری می‌کنند.

مجازات غصب عنوان چیست؟

مواد قانونی ۵۵۵، ۵۵۶ و ۵۵۷ قانون مجازات اسلامی به ترتیب به شرح انواع مختلف شرایط رخ دادن جرم غصب عنوان و همچنین مجازات‌های آن پرداخته‌اند. یکی از دلایل مجازات مجرم به غصب عنوان، جعل منصب مامورین دولتی یا افراد متخصص است.

مجازات غصب عنوان چیست؟

به همین خاطر اگر فردی در لباس یا ظاهر مامورین دولت در مکانی حاضر شود یا به این طریق فردی را فریب بدهد؛ به مجازاتی از شش تا دو سال حبس محکوم خواهد شد. این مجازات شامل هیچ تخفیفی نمی‌شود و مجرم با توجه به نوع ارتکاب جرم و قصد و نیت او باید مجازات را تحمل کند‌.

وکلا البته در زمینه پیگیری جرم غصب عنوان در دادگاه اطلاعات لازم را دارند و به همین خاطر بهتر است با یک وکیل کیفری حرفه‌ای مشورت کنید. مجموعه ملی وکیل امکان مشاوره تلفنی را برای مراجعه کنندگان فراهم کرده است؛ تا در سریع‌ترین زمان ممکن بتوانید اطلاعات لازم را در زمینه پرونده‌ یا اتهام خود کسب کنید.


پیام بگذارید

ملی وکیل سایت مرجع در زمینه های دعوای حقوقی ، تنظیم لایحه ، 

تماس با ما

© تمامی حقوق برای این قالب محفوظ است.
مشاوره سریع حقوقی و وام